Course

Current Status
Not Enrolled
Price
Free
Get Started

Bine ați venit la modulul E “Epoca IA (Inteligenței Artificiale) în redacție”, partea a cincea a seriei Digital ABC a WAN-IFRA. Acest modul a fost produs datorită asistenței din partea Uniunii Europene ca parte a programului EU 4 Independent Media.

Având în vedere proliferarea instrumentelor și utilizărilor IA, mass-media trebuie să fie pregătită să răspundă numeroaselor considerente etice și practice pe care le prezintă IA – în special IA generativă. Cum pot fi utilizate instrumentele IA pentru a spori productivitatea și eficiența în redacție și pentru a atrage și implica mai bine publicul? Care sunt considerentele etice de a ne baza din ce în ce mai mult pe instrumentele IA? Și ce fel de proceduri sau politici ar trebui să aplice redacțiile în ceea ce privește utilizarea IA? Acest modul din cinci părți combină învățarea auto-condusă cu sesiuni de instruire în timp real și webinare pentru a oferi o actualizare concisă, practică și relevantă a competențelor pentru manageri și jurnaliști.

 

Mai multe despre Digital ABC

Digital ABC al WAN-IFRA Women in News Digital este un curs de formare online și practic axat pe modul de operaționalizare a strategiei digitale. Acest curs este alcătuit din cinci module (A, B, C, D și E) și conține în total aproximativ 40 de lecții. Modulul A acoperă bazele digitalizării, Modulul B este despre maturitatea digitală și strategie, Modulul C este dedicat gestionării schimbării, Modulul D este despre strategia de conținut și Modulul E – Era IA în redacție. Modulele A-D au fost elaborate cu sprijinul Agenției Suedeze pentru Dezvoltare și Cooperare Internațională (SIDA) în cadrul programului “Women in News”. Modulul E a fost elaborat datorită sprijinului din partea Uniunii Europene în cadrul programului EU 4 Independent Media.

Jurnalismul digital face parte din realitatea noastră și, pentru a supraviețui pe termen lung, toți profesioniștii din domeniul mass-media trebuie să înțeleagă strategia digitală și să fie pregătiți să facă schimbări în organizațiile lor. Pandemia globală, criza climatică și tehnologiile IA emergente au făcut ca această necesitatea să fie și mai stringentă.

WIN a creat acest curs pentru a ajuta organizațiile mass-media să umple golul de cunoștințe care există în cadrul echipelor lor cu privire la impactul substanțial al distribuției digitale asupra jurnalismului tradițional și, în mod crucial, cum să implementeze acest lucru în acțiuni practice și concrete pentru a ajuta la tranziția de la tipărit la digital.

Cursul este structurat astfel încât să fie în primul rând o lectură auto-condusă, alături de discuții și ședințe de grup. Luați notă de concepte și puncte de discuție sau reflecție la începutul fiecărei lecții, astfel încât să fiți la curent despre ce vom discuta.

×